Ontdek een van de mooiste 9 holes golfbanen van Nederland. Gelegen midden in Twente, tussen Enschede en Hengelo, op een prachtige en buitengewone locatie, in een bosrijke omgeving vol met karakter. Ervaar deze unieke golfbeleving en kom langs bij Golfclub Driene.
Klik hier om de scorekaart te downloaden.
Klik hier om de baanhandicap tabel voor dames te bekijken.
Klik hier om de baanhandicap tabel voor heren te bekijken.
Oefenfaciliteiten dragen bij aan de sportieve ambitie van onze leden en gasten. Golfclub Driene heeft als doel het golfplezier te vergroten en de golfsport te versterken op alle niveaus binnen de club. We zijn een sportvereniging en daarom vinden we het belangrijk om niet alleen samen te golfen, maar ook samen te trainen. Daarom streven we naar eigentijdse oefenfaciliteiten waarbij de golfbaan naast de al bestaande driving range, putting green, en shortgame baan, ook gaat beschikken over een grote chipping green en tracers op de driving range.
De aanleg van de nieuwe chipping green van 450m2 is inmiddels begonnen en verwacht wordt dat deze eind 2025 in gebruik kan worden genomen.
Ligging
Het grootste deel van de golfbaan bevindt zich binnen de gemeente Hengelo, een klein deel binnen de gemeente Enschede. Van de 31 hectare is 17 hectare ingericht ten behoeve van de golfsport. De overige 14 hectare bestaat overwegend uit bos. Het terrein is eigendom van Stichting De Belder en is een NSW landgoed. Enkele bosvakken in het zuidelijk deel zijn aangewezen als onderdeel van een ecologische corridor (EHS) waar natuurontwikkeling en beekherstel als belangrijkste maatregelen gelden. De golfbaan heeft zich in een kleine eeuw ontwikkeld tot een historische park-bos-baan: een groene oase tussen Enschede en Hengelo, goed bereikbaar en met een rijkdom aan flora en fauna.
Flora en Fauna
Het terrein van Golfclub Driene bestaat naast de golfbaan voor de helft uit bos. Dat betekent dat er een gevarieerd aanbod is van flora en fauna. Er zijn een aantal bijzondere bomen, bijvoorbeeld de Pekdennen achter de green van Hole 5 en de Scharlaken eik (in het najaar rood gekleurd) op Hole 3. Er zijn bijna 50 soorten vogels waargenomen op- en boven de baan. Een aantal soorten broedt in de vele nestkasten, die elk jaar voor 75% bezet zijn. In de poelen leven kikkers en salamanders, en over de fairways loopt regelmatig reewild. Op een aantal plaatsen schuilen vleermuizen, die zich echter overdag niet tonen. Alles bijeen is er naast het spel veel leven in de baan!
Aan het woord: Peter Roering, Hoofd Greenkeeper
"De club is voor mij en velen uniek om zijn ligging en zijn oude uitstraling met de mooie oude bomen. Ik persoonlijk loop al mijn leven lang op deze baan. Het doet mij herinneren aan dat ik met mijn vader vroeger mee ging om de holes te verplaatsen. En ben er trots op dat mijn zoon (Ramon Roering) nu met dezelfde passie zijn werk doet. Ook Maurice vind het vak steeds leuker en interessanter. Het blijf een mooi vak."
Het oorspronkelijke ontwerp van de baan, zoals deze in 1927 was gemaakt. Met daarin latere verplaatsingen van de grens
De eerste wedstrijd werd gehouden op 27 augustus 1927.
De opening van het clubhuis in 1927.
De parkeerplaats voor het clubhuis; nu bevinden zich hier de green van hole 9 en een grote oefengreen.
Het bruggetje en het terras bij hole 5 in 1937.
Hole 2 in 1937; toen nog met veel bunkers!
Hole 4 in 1939; de eik midden op de fairway is helaas niet meer...
Het clubhuis na de aanbouw in 1968.
De nieuwe vleugel met kleedkamers en douches werd in 2007 in gebruik genomen; het dak werd in 2012 vernieuwd.
Benieuwd naar de hele baanhistorie?